dinsdag 15 juni 2010

GEPASSIONEERD BRITS HANDWERK

Met deze pakkende kop verscheen in het juni nummer van Residence een prachtig door Lilian Polderman geschreven artikel over ons huis Cole & Son, een van de meest gerenommeerde behangfirma's ter wereld. De foto's in deze productie (6 pagina's full colour, voor het artikel, klik hier) zijn gemaakt door Maarten Schets, die Cole & Son samen met Lilian bezocht in het noorden van London. 
Zij werden onthaald en rondgeleid door onze vriend en ons contactpersoon bij Cole & Son, Jim Rutter. In een grijs verleden een verdienstelijk bassist in een Britse rock band, nu nog steeds een groot muziek- en voetballiefhebber (Chelsea), maar vooral een wandelende behang-encyclopedie en iemand die al bijna zijn hele werkzame leven actief is bij Cole & Son. Het scheelt weinig of hij eet behang voor ontbijt, lunch en diner, maar zijn voorliefde voor een goeie 'pint' zorgt er voor dat hij het toch maar houdt bij het traditionele Britse voedsel.
Cole & Son, een op en top Brits bedrijf, dat zichzelf jaren geleden opnieuw heeft uitgevonden en dat door zeer vernieuwende dessins mede verantwoordelijk is voor de hernieuwde populariteit van behang.